Speriaţi de numărul mare al deceselor cauzate de A/H1N1, mulţi români nu mai aşteaptă să-şi facă vaccinul la medicul de familie şi iau cu asalt spitalele de boli infecţioase. Sursa: Reuters
Peste 1.300 de persoane, de toate vârstele, cu sau fără boli asociate, s-au vaccinat, ieri, la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti. Astăzi, au fost deschise alte două centre, Spitalul de Oftalmologie Lahovari, precum şi Spitalul Colentina, iar la cozi se află peste 1.500 care aşteptă să fie imunizaţi.
De dimineaţă, de la Institutul "Cantacuzino au fost aduse la Institutul "Matei Balş" încă 5.000 de doze de vaccin împotriva virusului A/H1N1", după ce vineri au fost numeroase solicitări de imunizare, a specificat secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel, citat de Mediafax.
Majoritatea celor care s-au vaccinat ieri spune că se afla în trecere către casă sau către serviciu şi pentru că nu a găsit vaccinul la medicul de familie a hotărât să se oprească la spitalul bucureştean pentru a-şi rezolva problema.
„Doctoriţa noastră de familie nu avea vaccin, aşa că am hotărât să vin să mi-l fac aici, împreună cu soţul meu. Sunt o fire mai sensibilă şi cred că este bine să mă protejez. Nora mea şi-a făcut vaccinul acum două zile şi nu a păţit nimic”, povesteşte Smaranda Brătianu, în vârstă de 59 de ani, care aştepta ieri să se vaccineze la coada formată la „Matei Balş”.
În multe judeţe din ţară, stocurile de vaccin trimise anul trecut au fost epuizate. Autorităţile sanitare locale au cerut suplimentări.
Schimbare de atitudine după decesul actorului Toni Tecuceanu
Separaţi în două grupe, femei şi bărbaţi, pacienţii erau invitaţi să intre în cabinetele medicilor, câte patru-cinci o dată. Unii, mai precauţi, erau echipaţi cu măşti, alţii se fereau să atingă până şi clanţa uşii, la intrarea în cabinet. Oda