A jucat în Trilogia "Cireşarii" în regia lui Adrian Petringenaru. A fost şi premiat pentru rolul pe care l-a interpretat. A făcut carieră la Hollywood ca regizor de film documentar trăieşte în America de 17 ani şi se numără printre actorii care au făcut parte din distribuţia unuia dintre cele mai populare filme româneşti pentru tineri: "Cireşarii". Alex Rotaru.
Cum bine scria cineva pe un blog - într-un articol dedicat ecranizării "Cireşarii" - "reuşitele cinematografice din actualul deceniu ne dau dreptul să privim cu speranţă în viitor, dar ne obligă şi să privim cu respect în trecut". Poate nu a avut succesul şi valoarea serialului "Toate pânzele sus", dar a fost un fenomen. Copiii de atunci se identificau cu personajele din film, organizau expediţii, îşi imaginau o lume a cireşarilor, se numeau cireşari, îi imitau pe cireşari, visau la cireşari, îi admirau pe cireşari.
A trecut ceva vreme de când Victor, Ionel, Ursu, Tic, Maria sau Lucia... făceau legea printre adolescenţi. "Cireşarii", filmul realizat după cărţile lui Constantin Chiriţă - seria de romane care au fascinat universul multora -, împlineşte anul acesta 38 de ani. Prima ecranizare îi aparţine regizorului Andrei Blaier, care a realizat în 1972 o serie de zece episoade. Doisprezece ani mai târziu, Adrian Petringenaru regizează filmul artistic "Cireşarii" (1984), după care "Aripi de zăpadă" (1985) şi "Cetatea ascunsă" (1987). Nu se mai ştie aproape nimic despre adevăraţii cireşari, iar informaţiile care s-au mai vehiculat despre ei oricum nu sunt confirmate.
PERIPEŢII DIN "CIREŞARII"
Alex Rotaru, regizor, copil de actor (mama - Maria Rotaru) şi de dramaturg (tatăl - Eugen Rotaru), trăieşte de mulţi ani în Statele Unite ale Americii. Jurnalul Naţional a publicat la sfârşitul anului trecut un articol legat de personalitatea sa, ca noutate fiind faptul că acesta