Blamat de mulţi pentru că ar fi un oraş dezmăţat care nu se interesează de morală şi de reguli, Amsterdamul îmbină într-un mod fericit liniştea unei plimbări matinale pe canalele întortocheate cu luminile colorate ale serii.
Cafenelele, galeriile de artă cu picturile lui Van Gogh şi Rembrandt, zecile de muzee, de la Casa Anne Frank la Sex Museum şi Amsterdam Dungeon, pot satisface gusturile în materie de cultură ale fiecărui turist.
Canalele concentrice care strâng oraşul ca o cingătoare, clădirile înguste cu faţade în trepte sau decorate cu volute şi faimosul Red Light District au creionat în mintea oamenilor de prin toată lumea imaginea tipică a Amsterdamului.
Dar poate că şi mai spectaculoase sunt casele aplecate pe-o parte sau deasupra străzii, cufundate parţial în pământ din cauza solului neprielnic, care amintesc tuturor cum locuitorii oraşului s-au luptat pentru a câştiga o bătălie dată împotriva mlaştinilor şi a apelor.
CITIŢI ŞI:
Amsterdam, oraşul ca o poezie de dragoste a lui Neruda
Oraşul de pe râul Amstel are în jur de 2.000 de poduri şi 170 de canale
Casele-barcă de pe canale (cunoscute sub numele de houseboats) sunt locuite toată perioada anului
Un proprietar de houseboat cu simţul umorului
Multe dintre ambarcaţiuni au fost transformate de proprietarii lor în hostel-uri pentru tinerii ce dispun de un buget redus pentru vacanţă
Casele cu faţade dungate de şiruri de cărămidă roşiatică şi piatră albă sunt o privelişte obişnuită în Amsterdam
Cu o bogată istorie în spate, Amsterdamul îmbină mai toate stilurile arhitecturale, de la gotic la Art Deco
O plimbare cu vaporaşul de o oră şi jumătate pe canale, cu ghida