Atunci când omul rămâne prizonierul propriilor idei, psihoterapeutul Lenuţa Burlacu pătrunde în sufletul lui şi îl ajută să găsească alternative.
Imediat după ce a absolvit facultatea, Lenuţa Burlacu şi-a început practica prin terapii de recuperare. A realizat că nu ştie nimic despre psihologie, însă practica a ajutat-o să acumuleze şi a făcut-o să-şi dorească să înveţe din ce în ce mai mult.
Depăşeşte bariere
Mereu nemulţumită de câte informaţii a adunat, Lenuţa Burlacu citeşte cu aviditate cărţi de specialitate. Consideră că niciodată nu este suficient cât studiem. „Milton Erickson, un mare psihoterapeut, în cadrul căruia mi-am făcut lucrarea de licenţă, spunea că trebuie formată o psihoterapie pe fiecare persoană în parte“, susţine ea.
A început să practice meseria pentru care s-a pregătit timid, prin aplicarea terapiilor de recuperare la copii. În primii ani a învăţat cât de important este să gândeşti pozitiv şi să te bucuri de lucrurile mici. A continuat cu psihoterapia, iar acum îi ajută pe oameni să depăşească propria viziune legată de o stare, o probleme cu care s-au confruntat într-un moment al vieţii şi care i-a marcat. „Omul are tendinţa să spună că nu există decât soluţia pe care o are el în minte la o problemă. În cadrul şedinţelor de psihoterapie îl ajut să depăşească această barieră“, spune psihoterapeutul.
Ascultă sufletul
Îşi începe şedinţele relaxată, cu vocea blândă şi într-o atmosferă primitoare. Te ajută să depăşeşti imediat orice barieră şi te face să-ţi deschizi sufletul şi să vorbeşti despre frământările tale. „Oamenii vin când sunt pregătiţi, când îşi doresc să facă o schimbare. Anumite reacţii pe care nu şi le pot explica le clarificăm, însă numai atât cât este deschis să o facă, fără pripă“, lămureşte specialistul.
Tratează toate cazurile cu acelaşi interes şi niciodată nu se plictiseşte. Susţine că