Ţinând secret bugetul de cheltuieli, refuzând monitorizarea audienţei şi ignorând standardele profesionale, Sassu a creat un avorton pe banii românilor. Sursa: Rompres
O fantomă bântuie prin televizoare. Se autodefineşte ca post de ştiri, e o creaţie TVR, iar suportul financiar e asigurat de generosul popor român. Se cheamă TVR info şi îi infioară pe telespectatorii care zappează la întâmplare: câteva camere fixe transmit nişte imagini neclare din diferite oraşe din ţară şi străinătate.
Dacă ai răbdare un minut, într-un exerciţiu de masochism, observi oamenii şi maşinile cum se preling pe ecran în cel mai straniu tip de televiziune ce poate fi inventat.
Ştiri anoste
Invenţia aparţine Cristinei Leorenţ, cea care a venit cu proiectul TVR info şi a obţinut aprobarea preşedintelui Alexandru Sassu în 2008. Încercând să marcheze cei 52 de ani de istorie, postul a fost lansat chiar pe 31 decembrie, dar după un an pare la fel de neajutorat ca în prima zi.
Canalul n-are decât 10 minute de transmisie efectivă pe oră, restul de 50 de minute prezentându- se imagini fixe cu Calea Moţilor din Alba-Iulia, de exemplu. Calupul de ştiri cuprinde informaţii terne de prin ţară, prezentate neutru, difuz, gen „moartea pasiunii”. Niciodată vreun „breaking news”, iar cele mai fierbinţi subiecte ale zilei sunt evitate cu obstinaţie.
Această calitate a produsului media trebuie raportată la doi parametri: costuri şi audienţă. Dar aceste curiozităţi se lovesc de răspunsuri neaşteptate: Leorenţ a refuzat să măsoare profesionist performanţele creaţiei sale, TVR info fiind retras de la monitorizare; în al doilea rând, bugetul de cheltuieli al postului e un secret ferecat în contabilitatea televiziunii publice.
Angajări pe ascuns
Când Sassu a prezentat proiectul în comisia parlamentară, a spus c