Poliţia Română a luat această măsură datorită numărului mare de accidente care se produc pe acest tronson. În program mai sunt incluse alte patru drumuri naţionale cu risc ridicat de producere a evenimentelor rutiere grave.
Oamenii legii au efectuat o analiză de risc rutier pe primele nouă luni ale anului trecut, pentru cinci drumuri naţionale, care a condus la concluzia că trebuie să intervină pentru scăderea numărului de accidente. Este vorba despre DN1 (Bucureşti-Ploieşti-Braşov-Sibiu-Alba-Iulia-Cluj-Oradea-Vama Borş), DN2 (Bucureşti-Urziceni-Buzău-Focşani-Bacău-Roman-Tg.Frumos-Suceava-Siret), DN6 (Bucureşti - Alexandria - Craiova - Drobeta Turnu Severin - Caransebeş -Timişoara - Sânnicolau Mare), DN7 (Bucureşti-Găeşti-Piteşti-Rm.Vălcea-Sibiu-Sebeş-Deva-Arad-Nădlac) şi DN15 (Turda-Tg.Mureş-Reghin-Topliţa-Piatra Neamţ-Bacău).
În consecinţă „Direcţia Rutieră din Inspectoratul General al Poliţiei Române a elaborat un Plan de măsuri cadru pentru reducerea numărului accidentelor rutiere grave şi a consecinţelor acestora pe drumurile naţionale menţionate. Astfel, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din 29 de judeţe au desfăşurat în perioada 2 noiembrie - 31 decembrie 2009 numeroase activităţi preventive şi de impunere a legii. Măsurile şi acţiunile au urmărit combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere grave, pe segmentele de drum şi în intervalele orare identificate cu potenţial criminogen ridicat", se arată într-un comunicat de presă remis, astăzi, de IGPR.
Eforturile poliţiştilor au fost răsplătite întrucât, în ultimele două luni ale anului trecut, pe cele cinci drumuri naţionale s-a înregistrat, faţă de perioada similară a anului 2008, o scădere cu 21,2% a numărului accidentelor grave.