Chirurgul Octavian Bud oferă pacienţilor din Germania o şansă la o viaţă sănătoasă. Specializat în chirurgie metabolică, este adeptul intervenţiilor chirurgicale cât mai puţin invazive şi a perfecţionat, în acest sens, propriile tehnici.
Procedurile prin care, printre altele, implantează inele gastrice, pacienţilor obezi lipsiţi de alte alternative pentru a avea o viaţă mai sănătoasă, sunt într-o continuă perfecţionare, iar experimentele sale reuşite l-au adus în atenţie presei germane.
Şef al departamentului de chirurgie la Centrul de tratament al obezităţii din Regensburg, un oraş în landul Bavaria, din sud-estul Germaniei, doctorul Octavian Bud consideră intervenţiile laparoscopice viitorul în medicina chirurgicală abdominală.
După câţiva ani în sistemul de sănătate românesc, doctorul, absolvent al Universităţii de medicină din Cluj-Napoca, a emigrat, în 1998. În cei şase ani petrecuţi la Clinica Chirurgicală III a Universitătii medicale clujene, s-a specializat în chirurgia abdominală, respectiv în chirurgie laparoscopică.
Experienţa profesională în străinătate a început odată cu stagiile de perfecţionare în clinici din Anglia, Olanda şi Franţa, iar în acest moment face parte din elita medicală din Germania şi locuieşte în oraşul de pe Dunăre, Regensburg, în care, actualul Suveran Pontif, Papa Benedict al XVI-lea, a predat teologia, la începutul anilor '70.
EVZ: Cum aţi ajuns unul dintre cei mai căutaţi chirurgi din Germania?
Octavian Bud: În anul 1998 eram medic primar chirurg şi am plecat, pentru o perioadă de trei ani, la Clinică de Chirurgie a Universitătii din Heidelberg, pentru
a aprofunda chirurgia ficatului. În această perioadă am “descoperit” limba germană şi am pătruns într-o nouă lume a cercetării medicale, a îngrijirii şi tratării pacienţilor. O lume în care, în centrul