Anul acesta, producţia de conserve din legume şi fructe din România va ajunge în acest an la 200.000 de tone, dublu faţă de 2009, ca urmare a investiţiilor realizate în tehnologii şi în marketing din ultimii ani, estimează principalii competitori din piaţa de profil.
Piaţa internă a conservelor din legume şi fructe va valora, în acest an, aproximativ 10 milioane de euro, preconizează Aurel Tănase, preşedintele Patronatului Romconserv. Totodată, producătorii şi-au propus, în acest, să majoreze exporturile cu 15% faţă de anul trecut, când acestea au valorat 500.000 de euro.
Principalele ţări în care România exportă conserve din legume şi fructe sunt cele cu mulţi cetăţeni români, precum Italia, Germania şi Spania.
Potrivit reprezentanţilor Romconserv, în ultimii ani, principalii producători de conserve au realizat investiţii totale de aproximativ 60 de milioane de euro. Piaţa internă de profil este dominată de producătorii Hame, Râureni şi Topoloveni.