Tradiţia cu cheful celor care au lucrat de Revelion se conturează şi la noi. Angajaţii restaurantelor chefuiesc în acest weekend fie în propriile localuri, fie la munte, în contul Revelionului pe care l-au lucrat.
Ospătarii, picolii, bucătarii, ajutoarele din bucătarie, oamenii care de obicei se află în culisele unei petreceri reuşite, au şi ei petrecerea lor dintre ani. “Revelionul chelnerilor”, cum este cunoscut în toate oraşele mari, se organizează şi în Dâmboviţa chiar din acest weekend. Personalul din restaurantele San Marco şi Hanul Dragodana se pregătea azi-dimineaţă de petrecere.
Aceştia promit să petreacă până dimineaţă cu şampanie, mâncăruri speciale, muzică şi momente de comedie. “Pentru că de Revelion am muncit şi nu ne-am putut bucura de o petrecere, vrem să facem şi noi aşa cum se obişnuieşte prin toate oraşele, «Revelionul chelnerilor». Vom pleca la munte toţi angajaţii hanului. Suntem 22 de persoane, bucătari, ajutor de bucătar, ospătari, recepţioner, cameriste şi femei de serviciu, cu toţii plecăm să ne distrăm”, spune Aurel Fălcuşanu, şef de sală în Hanul Dragodana.
Şi cei de la San Marco pregătesc o petrecere de An Nou cu muzică şi mâncare bună. “Am muncit de Revelion, iar acum este rândul nostru să ne distrăm, chiar dacă este puţin mai târziu”, ne-a spus Marius, barmanul din San Marco.
Unii s-au mulţumit cu privitul de Revelion
Nu toţi angajaţii din restaurante se bucură de această petrecere. Pentru cei de la Restaurantul “Belvedere”, noaptea dintre ani a fost frumoasă chiar dacă au fost la muncă. “Noi nu organizăm această petrecere, pentru că ne-am distrat chiar de Revelion, cu toate că am lucrat. A fost distracţie şi, în plus, noi a doua zi am fost liberi, deci am avut timp să stăm cu familiile noastre. Suntem şase angajaţi şi facem prin rotaţie, într-un an lucrează trei oameni, iar anul următor ceilalţi trei”,