Afacerile l-au adus pe aceste meleaguri în anii ’80, iar de ani buni italianul revine la Botoşani de dragul prieteniilor legate în tot acest timp.
Gian Carlo Mauro Magni a trecut de ceva timp de vârsta de 70 de ani, a călătorit în foarte multe ţări, însă, de niciun loc nu s-a legat ca de România, şi în special de Botoşani. Gian Carlo Mauro Magni se face „vinovat“ de înfrăţirea dintre oraşul Dorohoi şi localitatea italiană Vaiano, înfrăţire ce se va concretiza în acest an, dar şi de promovarea talentelor botoşănene în Italia.
„În Botoşani revin mult mai des decât în altă parte. Eu iubesc România pentru tradiţia ei. Din istoria ei am învăţat multe. Îmi plac oamenii, aşa cum sunt ei. Îmi place muzica. Îmi plac mult mănăstirile, le-am vizitat aproape pe toate“, a spus italianul.
A sponsorizat turneele copiilor talentaţi
Prima oară a ajuns în România prin anii ’60. Fiind recunoscut pentru priceperea sa în afacerile din domeniul textil, Mauro Magni a primit oferta de a lucra pe „mulţi, mulţi bani“ la o firmă din Bucureşti. Paşii l-au adus spre Botoşani prin anii ’80, una din firmele cu profil textil cu care compania colabora fiind de aici. Afacerile au mers bine până prin 1989.
„Eu cumpăram produse din fire sintetice din România şi una dintre fabricile de aici, care făceau produse de genul acesta, era din Botoşani. La fiecare două luni veneam cu afaceri, apoi firma a avut probleme şi nu am mai cumpărat de la ei. Însă, la Botoşani m-au readus legăturile de prietenie. Cu patronul şi contabilul de pe atunci am rămas şi acum apropiaţi. Sunt oameni de mare valoare“, a mărturisit italianul.
De dragul prieteniilor, dar şi pentru a reveni cât mai des în Botoşani, Mauro Magni şi-a deschis o patiserie şi o pensiune în Dorohoi. Aici l-a cunoscut pe Ciprian Mihai, coordonatorul grupurilor muzicale de copii Voces şi U