» Nebunia vaccinarilor este, psihologic, de inteles, spun reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii, dupa ce, in Romania, una dintre victimele gripei porcine a fost o persoana cunoscuta.
» Zeci de mii de romani au luat cu asalt spitalele si cabinetele medicilor de familie, speriati de declaratiile autoritatilor si de numarul deceselor – 85 pana ieri, dintr-un total de 6.177 de imbolnaviri.
Cateva mii de bucuresteni au stat sambata si duminica la cozi kilometrice pentru a se putea imuniza impotriva virusului A/H1N1. Peste 250.000 de persoane s-au vaccinat pana in prezent, numarul solicitarilor crescand de zece ori in toate judetele tarii, de la inceputul anului, in conditiile in care rata de transmitere a virusului a crescut de la 3-4% la 8-10 la suta.
Asaltul asupra spitalelor a determinat autoritatile sa deschida mai multe centre in zilele urmatoare. In Bucuresti, Primaria Capitalei a decis ca, incepand de astazi, ora 11.00, in Pasajul Universitatii sa functioneze un centru de vaccinare, iar in cabinetele medicale din campusurile universitare si din licee sa se faca imunizarea cadrelor didactice si a studentilor sau elevilor. De asemenea, de azi vor fi deschise centre speciale in toate cele 18 spitale din subordinea Primariei Capitalei. Aceasta isterizare a populatiei este explicata de reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) ca normala si chiar de bun augur. "Nebunia este, psihologic, de inteles, dupa ce una dintre vicimele A/H1N1 a fost o persoana destul de cunoscuta. La fel s-a intamplat si in alte tari, unde oamenii nu s-au vaccinat pana cand tara respectiva nu s-a confruntat cu un astfel de deces-vedeta. In decembrie, cand am discutat ultima oara cu reprezentantii autoritatilor romane, eram foarte ingrijorati de numarul mic de romani care se imunizasera si chiar ne gandeam ca din ianuarie sa facem o strategie de