Produsele de cofetărie şi patiserie ale timişorencei sunt făcute doar din ingrediente naturale, după reţete tradiţionale moştenite de la bătrâni.
PROFIL
Născută. 1.08.1968, Ciucea, judeţul Cluj
Studii. Facultatea de Management, Universitatea Dimitrie Cantemir
Experienţă. Patiser-cofetar de patru ani
Familie. Necăsătorită, fără copii
Mihaela a crescut cu bunicii, într-o familie de bănăţeni şi îşi aminteşte cu drag de tot ce a învăţat de la ei. Tradiţia gastronomică, simplitatea produselor bănăţene făcute doar din ingrediente naturale, fără aditivi şi coloranţi, dar şi sufletul pus în prepararea lor, toate acestea au făcut ca mica patiserie a timişorencei să aibă un succes extraordinar. „Am fost crescută de mică în spirit tradiţional, cu produse tradiţionale, cu plăcinte, crempită, colaci”, a povestit timişoreanca.
Mihaela şi Alin, prietenul şi asociatul ei, au deschis, în urmă cu patru ani, o patiserie în mijlocul oraşului. „Bunica mea gătea foarte mult şi făcea cele mai bune prăjituri. Eu eram pasionată de dulciuri“, a povestit tânăra timişoreancă. Produsele lor au ajuns foarte repede să fie apreciate de timişorenii care şi-au făcut un obicei din a pune pe masa lor produse pregătite după reţete vechi. „Bunica lui Alin avea aici o langoşerie şi, timp de 10 ani, lumea a cumpărat langoşi de la ea pentru că erau tradiţionali, cu brânză şi mărar. Era renumită pentru langoşi”, a spus Mihaela. La fel ca langoşii bătrânei, bunătăţile pe care cei doi le produc în laboratorul propriu sunt renumite pentru gustul lor natural, care le face să fie delicioase şi pentru care Mihaela are licenţă de produse tradiţionale. „Noi lucrăm cu ou, cu drojdie, ne străduim ca toate elementele să fie cât mai naturale. În loc de coloranţi, folosim fructe. Colorăm frişca cu struguri roşii, cu afine, zmeură. În produsele de foetaj nu punem niciun pr