Proiectul legii unitare a pensiilor va impune CAS şi pe veniturile obţinute din drepturile de autor, convenţiile civile şi contractele de colaborare
Reprezentanţii mass-media susţin că adoptarea legii ar putea duce la închiderea altor trusturi de presă
Patronatul Presei Române: Unele guverne sprijină presa, nu o lovesc
Propunerea a mai fost avansată şi anul trecut, însă în urma discuţiilor purtate ulterior între reprezentanţii guvernamentali, cei ai mass-media şi preşedinte, acest proiect nu s-a aprobat. Argumentele în defavoarea legii au fost atunci precumpănitoare, astfel încât factorii decizionali au renunţat la promovarea iniţiativei. Aceştia au considerat că legea va da o lovitură grea industriei media, întrucât remunerarea jurnaliştilor pe drepturi de autor este o procedură extinsă la nivelul întregii prese.
Acum, în goană după bani, guvernanţii iau din nou în calcul plata CAS şi pe veniturile obţinute din drepturile de autor, convenţiile civile şi contractele de colaborare. Această prevedere este inclusă în proiectul legii unitare a pensiilor.
MediaSind: Deja 50 de publicaţii media s-au închis şi situaţia se agravează
Preşedintele Federaţiei Române a Jurnaliştilor - MediaSind, Cristi Godinac, ne-a menţionat că prin adoptarea acestei legi, actuala clasă politică demonstrează că este incompetentă să ia decizii de a ieşi din criză. "Impozitarea contractelor de drepturi de autor este o nouă lovitură dată industriei de media. Clasa politică demonstrează astfel că este incompetentă să ia decizii coerente şi benefice pentru a ne scoate din criză. Deja aproximativ 50 de publicaţii media s-au închis, mii de jurnalişti au rămas pe drumuri, iar dacă Guvernul va adopta legea situaţia se va agrava şi mai mult'', a declarat, pentru Curierul Naţional, Cristi Godinac.
De asemenea, preşedintele FRJ MediaSind sus