Todini are capacitatea de a purta în lumea iluziilor un public de o mie de persoane. El trage sfori şi mânuieşte cărţi, jucându-se cu minţile oamenilor.
PROFIL
Născut. 20 mai 1995, Oradea
Studii. Clasa a VIII-a, Colegiul Naţional Mihai Eminescu
Familie. Singur la părinţi
Un autodidact, Vasile Todincă, al cărui nume de scenă este Todini, a învăţat primul truc de magie când avea 12 ani, după ce văzuse la televizor o emisiune despre iluzionism. A decis să devină magician şi să combine astfel cu succes celelalte două mari pasiuni ale sale, actoria şi psihologia. Şi-a cumpărat DVD –uri şi cărţi în limba engleză, din care a desluşit, pas cu pas, tainele magiei şi manipulării publicului, astfel încât oamenii să perceapă realitatea aşa cum vrea el ca ei să o vadă.
Dacă la început exersa în faţa oglinzii sau îşi impresiona apropiaţii cu câteva trucuri simple, în decembrie 2009, Todini a ajuns în faţa unui public de o mie de persoane, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea. „Am investit cam două mii de lei în haine şi accesorii. Prezentarea face totul, iar distragerea atenţiei este esenţială”, spune micul vânzător de iluzii. Exemplul său în materie de iluzionism este Dan Bucfing, care este magician de când avea cinci ani, preşedintele Asociaţiei Magicienilor şi Iluzioniştilor din România. Todini însuşi face parte din asociaţie, de anul trecut.
Printre trucurile sale preferate sunt cele cu cărţi, Todini fiind maestru în mânuirea impecabilă a inelelor, eşarfelor şi sforilor, astfel încât publicul să creadă fie că îi citeşte gândurile, fie că are puteri supranaturale. Primul număr de magie care i-a ieşit a fost unul ce implică manevrarea cărţilor de joc. Debutul propriu-zis l-a avut, însă, la 1 iunie 2009, la un spectacol de ziua copilului, la Muzeul Ţării Crişurilor. Ca orice artist, micuţul orădean are emoţii când este pe