Piețele europene au inceput saptamana cu aprecieri importante, in urma anunțului Chinei privind creșterile exporturilor și importurilor cu 17.7%, respectiv 55.9% in decembrie 2010 fața de 2009, pentru a reveni apoi și a incheia ziua practic staționar sau in scadere. DAX și FTSE au fost singurii indici care au inregistrat evoluții pozitive, cu variații minore de 0.05%, respectiv 0.07%.
Sectorul cu cele mai mari creșteri a fost astazi cel energetic, in timp ce scaderile cele mai semnificative au fost inregistrate in sectoarele bancar, de asigurari și tehnologic.
Producția industriala din Franța a crescut in noiembrie cu 1.1% fața de octombrie, luna in care scazuse cu 0.6%, depașind semnidficativ așteptarile analiștilor care estimasera in medie un avans de doar 0.5%.
Constructorii auto au avut o contribuție semnificativa la acest rezultat, aceștia sporindu-și producția cu 8.5% in urma creșterii vanzarilor pe fondul programelor guvernamentale de stimulare a innoirii parcurilor auto. Producția de materiale de transport a fost la randul sau in creștere cu 5.3%. Fața de aceeași luna a anului 2008, producția industriala a fost in scadere cu 3.8%. Piețele europene au inceput saptamana cu aprecieri importante, in urma anunțului Chinei privind creșterile exporturilor și importurilor cu 17.7%, respectiv 55.9% in decembrie 2010 fața de 2009, pentru a reveni apoi și a incheia ziua practic staționar sau in scadere. DAX și FTSE au fost singurii indici care au inregistrat evoluții pozitive, cu variații minore de 0.05%, respectiv 0.07%.
Sectorul cu cele mai mari creșteri a fost astazi cel energetic, in timp ce scaderile cele mai semnificative au fost inregistrate in sectoarele bancar, de asigurari și tehnologic.
Producția industriala din Franța a crescut in noiembrie cu 1.1% fața de octombrie, luna in care scazuse cu 0.6%, de