"Aici UniFun Radio, Bucuresti, Romania", se auzea, in urma cu 20 de ani, vocea lui Daniel Klinger la primul post privat de radio lansat dupa prabusirea comunismului. Dupa doua decenii, echipa care imediat dupa Revolutie si-a asumat misiunea sa vorbeasca liber in Romania, la un alt microfon decat cel al radioului public, s-a reunit luni la etajul 4 al Facultatii de Geografie, locul unde la 11 ianuarie 1990 a inceput sa emita primul studio de radio independent. Atunci "se facea totul cu entuziasm", in timp ce acum "nu se deosebeste cu nimic produsul unui radio de un detergent", spune, intr-un interviu acordat HotNews.ro, Daniel Klinger, reprezentant al primei echipe de radio independent din Romania.
"La momentul respectiv toti cei care ne aflam aici faceam acest lucru din entuziasm, fara niciun fel de asteptari pentru a fi recompensati intr-un fel", a spus Klinger, in prezent director tehnic in cadrul SBS Broadcasting Media, pe marginea evenimentului aniversar. In cadrul intalnirii de luni, Petre Roman, cel care a dat acordul in scris ca acest radio sa se infiinteze, si-a exprimat regretul ca "atunci nu a venit cineva care sa imi ceara acordul si pentru un post TV independent. Pentru ca pe loc as fi fost de acord".
Printre oamenii de media formati la scoala UniFun se numara Ligia Mirela Marin, Oana Popa, Codruta Marinescu, Mircea Radu, Diana Singer, Cristian Singer, Liviu Zamora, Bogdan Stratula, Toti Marinescu, Bogdan Tomulica. Vezi un scurt film care reda atmosfera UniFun de acum 20 de ani
Rep.: Cum era sa faci radio acum 20 de ani, imediat dupa revolutie?
Daniel Klinger: In primul rand nu puteai sa faci radio decat independent. Pentru toti era o stare de entuziasm general, pentru ca nu se facea inca simtita blazarea care a urmat.
Imediat dupa ce am inceput sa emitem, s-au desfasurat evenimente care p