Chiar daca ne aflam la jumatatea anului scolar, nu este niciodata prea tarziu (sau prea devreme) sa ii evaluam pe profesorii copiilor nostri, mai ales daca exista oportunitatea ca in anul scolar urmator acestia sa urmeze cursurile unei clase mai bune.
Pe langa rezultatele obtinute de elevii sai, pe parcursul anilor, cum iti dai seama daca un profesor este slab? Iata cateva criterii general valabile pe intreg mapamondul, prezentate pe scurt de US News.
Este plictisitor, dezinteresat sau nepregatit
Un profesor bun stie sa capteze atentia elevilor sai si sa faca timpul sa zboare. Dimpotriva, daca sta la catedra si citeste de pe foi, acesta nu va face decat sa-si plictiseasca ingrozitor elevii.
Implicarea elevilor in activitatile scolare este, de asemenea, esentiala pentru un cadru didactic care pretinde ca isi desfasoara activitatea intr-un stil modern. Un profesor din ziua de azi trebuie sa permita elevilor sa puna intrebari si sa le ofere raspunsuri care sa le satisfaca acestora curiozitatea. Orele trebuie sa fie interactive, altfel copiii nu vor asimila o mare parte din cunostintele transmise de profesor.
Nici cei care se plang tot timpul de calitatea copiilor pe care ii educa nu sunt de preferat. Nu va faceti iluzii ca, odata cu trecerea timpului, vor reveni la sentimente mai bune fata de clasa in care invata fiul sau fiica dumneavoastra, dimpotriva.
Pe de alta parte, interesati-va daca acesta vine cu materiale didactice suplimentare la ora. Ele reprezinta un semn clar ca este interesat de ceea ce preda si ca se pregateste pentru ora de curs.
Prea putine sau prea multe teme
Un alt criteriu pe care il puteti avea in vedere atunci cand evaluati activitatea unuia dintre profesorii copilului dumneavoastra este calitatea si cantitatea de teme date pentru acasa. Prea multe teme d