În numai patru zile, angajaţii societăţii de salubritate din oraş au strâns 10 tone de brazi şi crengi, dar operaţiunea, care a început imediat după Sfântul Ion, este departe de a se fi încheiat.
Aproape că nu mai există loc în oraş unde să nu fi agresat vizual de brazi de Crăciun aruncaţi la întâmplare, purtând încă urmele podoabelor.
Unii ploieşteni, certaţi cu bunul simţ, i-au aruncat direct de la balcon, alţii au încercat fără succes să-i îndese pe tubulatura ghenelor din bloc, provocând înfundarea acestora.
Dar cei mai mulţi i-au aruncat, aşa cum s-au obişnuit, pe străzi, în parcări ori lângă rampa de gunoi, dovedind că doi paşi în plus pot fi mult prea obositori.
Alţi ploieşteni le-au dat foc brazilor direct în tomberoane, provocând distrugerea containerelor de plastic din apropiere. Patru astfel de cazuri au fost înregistrate zilele acestea în cartierele Cina şi 9 Mai.
"Din păcate, nu există în oraş un loc special, unde oamenii pot duce brazii de Crăciun, însă recomandarea noastră este să-i lase pe platforme, nu în sau între containere ori pe spaţiile publice de lângă acestea", ne-a spus Cornel Vicol, purtător de cuvânt la Veolia, operatorul de salubritate din oraş.
În numai patru zile, angajaţii societăţii au strâns 10 tone de brazi şi crengi, dar operaţiunea, care a început imediat după Sfântul Ion, este departe de a se fi încheiat.
Anul acesta, salariaţii Veolia au folosit o camionetă specială pentru strângerea brazilor pentru ca cioturile dure să nu mai strice lamele utilajelor destinate strângerii deşeurilor obişnuite.
Mentalităţi
Din nefericire, ploieştenii nu conştientizează nici acum faptul că, atunci când exilează brăduţul din casă, după ce i-a încântat în perioada Sărbătorilor cu mirosul şi frumuseţea lui, ar trebui să-l ducă măcar până la gunoi.
Un minim respect pentru un copac care a cresc