Evoluţia palidă a atacantului de la Chelsea a fost pusă de antrenorul Coastei de Fildeş pe seama terorii în care trăieşte fotbalistul ivorian. Vahid Halilhodzici, antrenorul bosniac al naţionalei Coastei de Fildeş, compară situaţia cu cea din ţara sa, la începutul războiului din 1992.
Naţionala Coastei de Fildeş are sediul general în Cabinda, unde se dispută meciurile programate în Grupa B, din care mai fac parte Ghana şi Burkina Faso (Togo s-a retras) şi unde vinerea trecută a avut loc atentatul terorist asupra delegaţiei togoleze, soldat cu doi morţi.
Păziţi de oameni înarmaţi până în dinţi, fotbalişii se tem pentru viaţa lor în timp ce antrenorul bosniac se întreabă dacă turneul merită jucat în aceste condiţii.
„Situaţia nu este deloc plăcută. Suntem cazaţi într-o clădire păzită de poliţişti înarmaţi până în dinţi şi ne antrenăm doar sub supravegherea lor", descrie acesta scenariul, ce îi trezeşte amintiri încă vii.
„Mă simt ca în oraşul meu natal Mostar, în 1992, când a izbucnit războiul în Bosnia", a mai spus tehnicianul de 57 de ani pentru ziarul sarajevit „Avaz".
„Rebelii sunt la câţiva kilometri"
Evoluţia ştearsă a atacantului Didier Drogba din meciul cu Burkina Faso, încheiat de favoriţii turneului cu un surprinzător 0-0, maschează frica şi nesiguranţa ce domnesc în rândul fotbaliştilor aflaţi în aceste zile în Angola, pentru Cupa Africii.
Mai mulţi jucători din lotul ivorian au primit ameninţări cu moartea, inclusiv vedeta lui Chelsea, mai spune Halilhodzici. „Am vorbit cu el şi s-a mai calmat, dar cred că încet-încet se va instaura panica generală. Rebelii sunt la câţiva kilometri de noi şi cu toate astea, CAF insistă ca turneul să se desfăşoare".
Pe lângă presiunea unor replici din partea extremiştilor din Cabinda, echipele care au apucat până acum să joace la acest turneu au acuzat căldura din Angola ş