Apartenenţa la un partid sau altul a adus multor femei, pe termen scurt sau lung, promovări în posturi de conducere
Fiecare formaţiune politică a apelat la reprezentantele sexului frumos întrucât s-a dovedit că femeia este mai abilă în identificarea soluţiilor eficiente. Dacă deşteptăciunea lor este completată de frumuseţe, succesul este garantat. Însă, chiar şi aşa, promovarea femeilor în funcţii de răspundere s-a lăsat mult aşteptată.
A te înregimenta politic, femeie fiind, pare pentru mulţi, în special pentru bărbaţi, un moft ori o pierdere de timp. A fi promovată în diverse funcţii şi a dovedi că poţi răzbate într-un domeniu ce a fost, pentru multă vreme, confiscat de partea masculină, reprezintă o aventură căreia cu greu îi faci faţă dar şi un afront adus unora. Şi totuşi, nu o dată, femeile implicate politic au dovedit că pot face faţă cu brio acestei provocări şi, în unele cazuri, că sunt mult mai eficiente şi mai dedicate noilor sarcini ce le revin.
Promovarea femeii în politică a început să fie luată în serios, cu precădere în ultima perioadă. Liderii politici au preferat, mai întâi, să „testeze" câteva colege de partid oferindu-le funcţii în administraţia publică locală. Apoi, încet-încet, femeile au reuşit să pătrundă în conducerile instituţiilor deconcentrate şi, de puţin timp, le putem vedea, în număr mai mare, şi-n Parlamentul României şi chiar în Guvern.
Premiere feminine în Parlament
Aşa se face că, la nivelul judeţului Constanţa, alegerile parlamentare din 2008 au adus, în premieră, patru deputaţi de sex feminin dar şi un secretar general în minister. Toate au câteva calităţi comune: perseverenţă, curaj, încredere în propriile forţe şi, de ce să nu recunoaştem, un şarm aparte denumit simplu, frumuseţe.
În contextul în care politica autohtonă nu mai atrage poporul, apariţia femeilor care arată bine constituie un elem