Ieri am fost prea ocupat cu munca la Caţavencu (aşa e în fiecare zi de luni), aşa că nu am citit în întregime şi, deci, nu v-am semnalat, excelentul articol scris de Dragoş Paul Aligică, unul dintre cei mai interesanţi şi documentaţi gînditori români contemporani. E vorba despre articolul pe care-l găsiţi aici. Autorul ia atitudine într-o problemă care, într-adevăr, nu prea face agenda presei mondiale, deşi ea marchează, cu violenţă, viaţa multor oameni. Aceste violenţe se petrec, mai ales, în lumea musulmană, acolo unde minorităţile creştine sînt persecutate, dar şi în Occident, remarcă Aligică, acolo unde violenţele sînt, deocamdată, rezumate de batjocorirea simbolurilor creştine, de ironizarea credinţei etc.
În New York am călătorit cu un şofer de taxi din Pakistan care emigrase în SUA în urmă cu 19 ani. Era catolic şi viaţa îi devenise un calvar. Mi-a spus că e un act de curaj să ai altă credinţă, acolo. Dar despre asta nu se scrie. Nu e un subiect. Subiectele sînt încălzirea globală, drepturile minorităţii gay etc.
Mă bucur că Dragoş Paul Aligică a scris pe această temă. Am văzut articolul citat aici şi aici. Să nu ne facem că nu ştim!
Vă aştept pentru discuţii la mine pe blog
Ieri am fost prea ocupat cu munca la Caţavencu (aşa e în fiecare zi de luni), aşa că nu am citit în întregime şi, deci, nu v-am semnalat, excelentul articol scris de Dragoş Paul Aligică, unul dintre cei mai interesanţi şi documentaţi gînditori români contemporani. E vorba despre articolul pe care-l găsiţi aici. Autorul ia atitudine într-o problemă care, într-adevăr, nu prea face agenda presei mondiale, deşi ea marchează, cu violenţă, viaţa multor oameni. Aceste violenţe se petrec, mai ales, în lumea musulmană, acolo unde minorităţile creştine sînt persecutate, dar şi în Occident, remarcă Aligică, acolo unde violenţele sînt, deocamdată, rezumate de batjocorirea simb