O reuniune mai emoţionantă decât o întâlnire de promoţie a avut loc ieri, la etajul 4 al Facultăţii de Geografie, acolo unde s-au revăzut colegii din Radio UNIFUN. Ieri, 11 ianuarie 2010, s-au împlinit 20 de ani de la emisia primului post de radio independent din România.
Echipa care "în urmă cu exact 20 de ani şi o oră" şi-a asumat misiunea de a vorbi liber în România din faţa altui microfon decât cel al postului public s-a reunit la o întâlnire simbolică la... locul faptei. Locul de unde a plecat totul, unde a fost primul studio de radio liber din România. Printre cei care au fost strigaţi ca la catalog s-au numărat Anca Mateescu, Andu Campu, Bogdan Calu, Bogdan Stratula, Bogdan Tomulică, Cristian Singer, Cristina Nistor, Daniel Klinger, Diana Singer, Marina Arnold, Matei Vârtosu, Mircea Marian, Monica Galeru, Oana Popa (Pitic), Octavian Diaconescu (Dia), Ovidiu Nahoi, Radu Oprişan, Radu Tănase, Raoul Russu, Constantin (Toti) Marinescu.
Micuţa cameră, exact cea în care începea povestea UNIFUN acum 20 de ani, a fost prea mică pentru a-i cuprinde pe toţi cei care au lucrat de-a lungul timpului. Printre absenţele notabile s-a numărat şi cea a lui Mircea Radu. A fost în schimb prezent Petre Roman, cel care le-a dat autorizaţia de funcţionare, în calitate de premier.
În faţa microfonului, unii mai emoţionaţi ca alţii, vorbitorii au realizat un excelent remember al perioadei de început, timpuri în care soseau pe adresa redacţiei baxuri întregi de scrisori, iar muzica o aduceau de-acasă, din colecţiile proprii, folosind viniluri şi benzi de magnetofon. Fotografiile afişate pe panouri alături de articole din presa vremii le-au răscolit tuturor amintirile, mai ales că unii dintre colegi nu s-au mai văzut de aproape 18 ani.
O reuniune mai emoţionantă decât o întâlnire de promoţie a avut loc ieri, la etajul 4 al Facultăţii de Geog