A lucrat câţiva ani în presa scrisă. Este originar din Suceava, iar acum este bibliotecar şi lucrează într-o echipă care peste puţin timp va scoate o carte de referinţă pentru Brăila.
Născut: 25 iunie 1975, la Suceava
Studii: Facultatea de Filozofie şi Istorie Galaţi
Ocupaţie: bibliotecar
Familie: căsătorit, un copil
A avut marele noroc să-l întâlnească pe regretatul scriitor şi publicist Corneliu Ifrim, un nume de referinţă în jurnalismul local. Acesta, intuind talentul scriitoricesc al tânărului bucovinean, i-a propus să lucreze la un cotidian din municipiu.
A intrat în colectivul redacţional, fiind dedicat paginii de cultură. A reuşit ca, în scurt timp, să se facă remarcat pentru stilul curat în care aborda subiectele. Acest stil l-a ajutat foarte mult în activitatea de acum, aceea de bibliotecar.
Deşi a lucrat pe domeniul „Cultură-Învăţământ", cele mai hazlii amintiri din presă le are din perioadele când, suplinind colegii plecaţi în concedii, lucra pe „Eveniment".
„Primul contact cu «evenimentul» a fost la Medicină Legală. Erau colegi mult mai vechi în branşă şi m-au dus să fotografiem un mort neidentificat, pentru care poliţiştii solicitau sprijinul populaţiei în ceea ce priveşte identificarea. Cum a decurs activitatea? Am rupt-o la fugă!", îşi aminteşte, cu haz, Dan Bistricean.
Tot legat de eveniment, îşi aduce aminte de un material în urma căruia autorităţile au putut impune domnia legii
„Eram cu colegii în judeţ. În Surdila Găiseanca am auzit de un individ care-şi bătea tot neamul şi pe cine mai pica pe lângă. Zi de zi. Ne-am dus la el şi individul, cu un patent în mână, se dădea la noi. Colegul meu, obişnuit cu astfel de indivizi, s-a interpus între noi. Mai mult, l-a făcut pe bătăuş să ne povestească toată viaţa lui. Individul, care se recomanda «smardoi de profesie», a vărsat sacul cu