O echipă de cercetători de la Oxford susţine că grăsimea din zona şoldurilor absoarbe acizi graşi dăunători şi conţine un agent anti-inflamator care stopează blocarea arterelor. Cei care au prea puţină grăsime în jurul şoldurilor pot avea probleme serioase de metabolism.
În schimb, grăsimea de pe burtă nu oferă protecţie, deoarece creşte riscul apariţiei diabetului şi al bolilor cardio-vasculare. S-a demonstrat şi faptul că grăsimea din jurul coapselor şi de pe posterior este mai greu de dat jos decât cea din jurul taliei.
Însă chiar dacă oferă un aspect neplăcut, aceasta nu trebuie înlăturată întrucât este benefică, pentru că atunci când grăsimea din jurul coapselor şi de pe posterior este eliminată rapid, eliberează o mare cantitate de citokine care determină apariţia inflamaţiilor în organism.
De altfel, a fost stabilită o legătură între citokine şi boli cardio-vasculare, rezistenţă la insulină şi diabet. Grăsimea care este arsă mai greu produce totodată mai multă adiponectină, o proteină care protejează arterele şi favorizează un mai bun control al conţinutului de zahăr din sânge şi stimulează oxidarea acizilor graşi la nivelul muşchilor.
O echipă de cercetători de la Oxford susţine că grăsimea din zona şoldurilor absoarbe acizi graşi dăunători şi conţine un agent anti-inflamator care stopează blocarea arterelor. Cei care au prea puţină grăsime în jurul şoldurilor pot avea probleme serioase de metabolism.
În schimb, grăsimea de pe burtă nu oferă protecţie, deoarece creşte riscul apariţiei diabetului şi al bolilor cardio-vasculare. S-a demonstrat şi faptul că grăsimea din jurul coapselor şi de pe posterior este mai greu de dat jos decât cea din jurul taliei.
Însă chiar dacă oferă un aspect neplăcut, aceasta nu trebuie înlăturată întrucât este benefică, pentru că atunci când grăsimea din jurul coapselor şi de pe posterior este eli