Cântă la orgă peste 20 de melodii din repertoriul popular românesc. Vrea să se perfecţioneze şi pe viitor să reprezinte România în cât mai multe ţări.
profil
NĂSCUTĂ - 27 octombrie 1998, Râmnicu Vâlcea.
STUDII - Elevă în clasa a V-a la Şcoala Generală Tache Ionescu din Râmnicu Vâlcea.
IDEALURI - Vrea să devină doctor orelist.
La vârsta de cinci ani Andreea Iordache a fost dusă de mama ei la Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Râmnicu Vâlcea ca să studieze chitara. „Mama vroia să mă dea la chitară, dar mie nu îmi plăcea acest instrument. Eu îmi doream să studiez pianul sau orga pentru că mi se păreau clapele mai interesante şi mai uşor de învăţat. Aveam un vecin care cânta la chitară şi corzile mi se păreau dificile", îşi aminteşte Andreea. Cum a ajuns la Şcoala Populară de Arte şi Meserii, Andreea a ales să studieze orga. „În Secţia de Orgă cântau nişte copii foarte frumos şi i-am spus mamei că eu aici vreau să studiez şi de atunci fac orgă cu profesorul Gheorghe Şoană", povesteşte eleva. Primele lecţii au fost mai dificile pentru Andreea până când a descifrat alfabetul muzical. Prima piesă pe care a învăţat să o cânte la orgă a fost „Banu Mărăcine", una din cele mai vechi melodii populare româneşti din secolul al XVII-lea, din Codex Caioni. Andreea ştie să cânte la orgă peste 20 de melodii din folclorul românesc, muzică ETNO, uşoară, clasică, dar şi din repertoriul internaţional, cea cea şi rumba.
A participat la emisiuni la televiziunile locale
Andreea studiază orga şi acasă şi spune că e nevoie de multă muncă şi exerciţiu ca notele să iasă perfecte la toate piesele. De când face orgă a participat la numeroase concursuri în judeţ dar şi în străinătate. „Acum doi ani am fost la un concurs în Turcia cu clasa de la dansuri a doamnei profesoare Iolanda Cherăscu. Eu am cântat la orgă, iar colegele au d