"Când tragi un glonţ în stomac unui tip, sângerează ca un porc şi asta vor să vadă oamenii, nu o mică pată roşie", susţine nonconformistul regizor american
Violenţa dusă la extrem într-un film este cea mai bună metodă de a controla emoţiile audienţei, crede Tarantino. În vârstă de 46 de ani şi regizor al unor filme culte precum "Pulp Fiction", "Reservoir Dogs", "Kill Bill" sau "Inglorious Basterds", Tarantino a ţinut un discurs la Academia Britanică de Film şi Televiziune din Londra, pe tema violenţei din filmele sale, recomandate celor cu stomacurile tari.
"În general, violenţa este cea mai mare atracţie. Sunt un mare fan al acţiunii şi al violenţei în filme. Ăsta e motivul pentru care a creat Thomas Edison camera - pentru că violenţa e atât de bună. Îi mişcă pe spectatori. Ştii că te uiţi la un film", a spus cineastul vorbind despre violenţă ca formă de divertisment şi manipulare a publicului. "Mă simt ca un dirijor, iar sentimentele publicului sunt instrumentele mele. Parcă le-aş spune ceva de genul «Râdeţi... râdeţi... acum fiţi oripilaţi.» Când cineva îmi face mie aşa ceva când merg la cinema, înseamnă că am petrecut pe cinste. Dacă un tip este împuşcat în stomac şi sângerează ca un porc înjunghiat, atunci asta vreau să văd, nu un tip cu o durere de stomac şi un punct roşu pe burtică", a zis Tarantino.
Cinemaul nu se învaţă în şcoală
Nonconformist şi inovator în egală măsură, regizorul american şi-a permis să ducă thrillerul cu gangsteri spre horrorul cult şi realist, într-un "Reservoir Dogs" de-a dreptul revoluţionar (n.r. - în 1992, când a fost lansat filmul, au existat cazuri de spectatori care au părăsit sala de cinema în timpul unei scene de tortură), şi să răstoarne toate canoanele scenaristicii prin "Pulp Fiction".
La 10 ani de la acest film şi cinci ani de absenţă pe ecrane ca autor de film, Tarantino a revenit cu seria viol