Până când secţiile vor fi reorganizate, iar numărul paturilor se va stabili în funcţie de adresabilitate, pacienţii stau tot mai înghesuiţi, mai nou chiar pe tărgi sau canapele.
Aglomeraţia, mirosul greu, pereţii scorojiţi, saltele, lenjerii şi pernele rupte sunt doar câteva dintre elementele care alcătuiesc tabloul dezolant din cele două secţii.
Numărul pacienţilor internaţi în ultimele zile în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, la Secţiile de Cardiologie şi Neurologie a explodat. Toate paturile sunt ocupate, iar drept bonus pentru ghinioniştii care au ajuns mai târziu, s-au oferit locuri „comode" pe canapelele care odinioară erau pe holuri, şi chiar direct pe tărgi. Astfel, de exemplu, un salon cu şase - şapte paturi a găzduit în ultimele zile chiar şi nouă - zece pacienţi. Rezultatul? Aglomeraţie generală şi un aer, mai ales în saloane, greu de respirat. În plus, chiar şi aşa, pacienţii nu sunt neapărat deranjaţi de faptul că stau îngrămădiţi, ci deoarece condiţiile sunt jalnice. Unele paturi sunt rupte, cu saltele şi pernele „ciuruite", la fel cum este şi o parte din lenjerie.
Până la rezolvarea problemei condiţiilor, şi a redistribuirii numărului de paturi, în funcţie de necesităţi - care va avea loc, potrivit managerului SCJU, dr. Dan Căpăţână, cât de curând, acesta a mai găsit o variantă pentru ca doar cazurile grave să ajungă la spital: îi determină pe medicii specialişti şi mai ales pe cei de familie să-şi facă serios treaba dacă nu vor să ajungă pe mâna Colegiului Medicilor. „Suntem de-a dreptul asaltaţi şi sufocaţi de pacienţi. Multe dintre cazuri, din ce am observat, ar fi putut fi rezolvate la nivelul medicilor specialişti sau de cei de familie", a precizat dr. Căpăţână. Acesta a declarat că deja au avut loc discuţii cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, pentru a stabili o întâlnire cu medicii specialişt