Golful este asociat de cele mai multe ori cu bunăstarea, fapt sesizabil şi în ofertele turistice care conţin cu precădere pachete de lux pentru această nişă. Reprezentanţii agenţiilor de turism susţin că este doar o fiţă a bogătaşilor, în timp ce profesioniştii golfului sunt de părere că, dacă românii ar cunoaşte mai bine acest sport, ar fi mult mai mulţi amatori şi ar vedea că nu este un sport atât de elitist. În România sunt aproximativ 500 de jucători amatori de
Golful este asociat de cele mai multe ori cu bunăstarea, fapt sesizabil şi în ofertele turistice care conţin cu precădere pachete de lux pentru această nişă. Reprezentanţii agenţiilor de turism susţin că este doar o fiţă a bogătaşilor, în timp ce profesioniştii golfului sunt de părere că, dacă românii ar cunoaşte mai bine acest sport, ar fi mult mai mulţi amatori şi ar vedea că nu este un sport atât de elitist.
În România sunt aproximativ 500 de jucători amatori de golf care pot participa la turnee şi niciun teren de championship. Pasionaţii acestui sport nu au prea multe opţiuni în ţară pentru a juca golf. Clubul Diplomatic din Bucureşti, Lac de Verde de la Breaza, Tite Golfresort din Timişoara, Pianul din judeţul Alba, Zurbaua din Ilfov - atât de scurtă este lista terenurilor de calitate din România.
De aceea, există un număr restrâns de turişti care, în fiecare an, cer la agenţia de turism o vacanţă la golf. Însă, în afară de câteva excepţii, pachetele de golf pe care le oferă operatorii sunt de lux şi presupun numai hoteluri de 5 stele, confort care ridică mult costul vacanţelor.
Exclusiv bogaţilor sau nepromovat îndeajuns
„Avem câţiva clienţi fideli care solicită în fiecare an astfel de pachete, li se mai adaugă câte unu-doi membri în grup la fiecare plecare. Putem spune că este doar o fiţă a bogătaşilor din România, grupurile sunt selecte, optează pentru hoteluri de pa