PSD şi PNL n-au reuşit să blocheze pixul cu care premierul Boc împarte banii pentru primării de comune. Guvernul a rămas stăpân pe distribuirea fondurilor către judeţe, în timp ce PNL şi PSD îşi acuză negociatorii că "s-au vândut pe trei bani".
După o zi şi jumătate în care PSD şi PNL s-au chinuit să impună câteva amendamente la Legea bugetului de stat, prin care să se modifice modul de acordare a sumelor care ar trebui să echilibreze bugetele comunale, articolul respectiv din lege a fost votat tot aşa cum a vrut PD-L. Concret, bugetele locale pot fi completate, pentru acoperirea cheltuielilor, cu sume provenind de la consiliile judeţene (20%) şi de la bugetul de stat (80%). PSD şi PNL au propus mărirea cotei de la consiliile judeţene la 30% şi diminuarea celei de la bugetul de stat la 70%. Astfel, intenţionau să reducă sumele pe care premierul le poate orienta către primarii PD-L şi îşi puneau speranţele în majorităţile PSD-PNL din consiliile judeţene, care ar putea îndrepta fondurile şi către edilii liberalo-pesedişti. Marţi seară, negociatorii PD-L, PSD şi PNL, adică Vasile Blaga, Viorel Hrebenciuc, Aura Vasile, Dan Radu Ruşanu şi Relu Fenechiu, au convenit acceptarea amendamentului PSD şi PNL, dar a doua zi dimineaţă, pedeliştii au încălcat înţelegerea, votând în comisiile de buget-finanţe forma iniţială a articolului. Grupurile PSD şi PNL au părăsit sala şedinţei de plen, iar în urma lor, pedeliştii au consfinţit ecuaţia 20% - 80% pentru sumele de echilibrare a bugetelor consiliilor locale. Explicaţia răzgândirii PD-L este nemulţumirea provocată în rândul preşedinţilor de Consilii Judeţene ai democrat-liberalilor, Gheorghe Flutur şi Petru Filip refuzând să împartă banii cu PSD şi PNL.
Negocieri ratate
Răsturnarea de situaţie a provocat scandal în grupul PNL, senatorii şi deputaţii învinuindu-i pe Dan Radu Ruşanu şi Relu Fenechiu