Există încă multă risipă în aria bugetului. Declaraţia este făcută la RFI de consilierul guvernatorului Băncii Naţionale, Lucian Croitoru. El taxează "rigiditatea" celor care au un cuvânt de spus în privinţa bugetului. "Sunt foarte multe rigidităţi pe partea de cheltuieli curente. Una din rigidităţi este că toţi parlamentarii înţeleg că trebuie să dea fix 6% din PIB pentru învăţământ. Aceasta nu este o politică fiscală", explică fostul premier desemnat.
Există încă multă risipă în aria bugetului. Declaraţia este făcută la RFI de consilierul guvernatorului Băncii Naţionale, Lucian Croitoru (audio). El spune că Guvernul trebuie să găsească soluţii pentru a opri risipa.
"Problema principală, în afară de menţinerea acestui deficit este că în România există încă multă risipă în aria bugetului. De aceea, principala problemă pentru România este restructurarea cheltuielilor. Deci nu se pune atât de mult problema de unde faci bani ca să continui risipa, ci ce măsuri trebuie să iei ca să reduci risipa", afirmă fostul premier desemnat.
El remarcă faptul că în ultimii ani s-au alocat prea puţini bani pentru investiţii : "Când spun de risipă, mă refer şi la faptul că structura pe cheltuieli a bugetului României este o structură deformată şi neproductivă, este foarte mult orientată în favoarea unor cheltuieli curente, foarte puţin se alocă bani pentru investiţii şi un obiectiv al Guvernului încă din 2009 a fost, din câte mi-am dat seama, să crească cheltuielile pentru investiţii".
Lucian Croitoru taxează "rigiditatea" celor care au un cuvânt de spus în privinţa bugetului. "Sunt foarte multe rigidităţi pe partea de cheltuieli curente. Una din rigidităţi este că toţi parlamentarii înţeleg că trebuie să dea fix 6% din PIB pentru învăţământ. Aceasta nu este o politică fiscală. În fiecare an trebuie să dai atâţi bani câţi sunt necesari pentru a se atinge obiect