România va mai trece trei ani prin vremuri dificile, dar ulterior va relua procesul de convergenţă cu statele UE, consideră Arntraud Hartmann, directorul interimar al Biroului Băncii Mondiale de la Bucureşti, atrăgând atenţia că reluarea creşterii economice nu va rezolva situaţia actuală a sărăciei. "Dacă ne uităm la convergenţa realizată de România este uimitor cât de repede a decurs procesul în anii de după recesiune. (..) Personal, anticipez încă trei ani de vremuri
România va mai trece trei ani prin vremuri dificile, dar ulterior va relua procesul de convergenţă cu statele UE, consideră Arntraud Hartmann, directorul interimar al Biroului Băncii Mondiale de la Bucureşti, atrăgând atenţia că reluarea creşterii economice nu va rezolva situaţia actuală a sărăciei.
"Dacă ne uităm la convergenţa realizată de România este uimitor cât de repede a decurs procesul în anii de după recesiune. (..) Personal, anticipez încă trei ani de vremuri dificile, dar pe urmă statul va relua procesul de convergenţă", a afirmat Hartmann pentru Mediafax.
Hartmann, care condus şi în perioada 1992-1996 Biroul Băncii Mondiale de la Bucureşti, spune că, atunci când a revenit în România, în toamna anului trecut, a observat că ţara este total diferită faţă de 1996.
Ea a mai spus că România din anul 1996 "nu seamăna deloc cu Germania sau Italia", pentru ca acum ţara să fie în Uniunea Europeană nu numai cu oameni, dar şi ca economie.
Diferenţe mari faţă de 1996
"România este o ţară cu totul diferită, bazându-ne pe statistici, dar şi pe ceea ce vedem. Standardele de viaţă ale românilor sunt mult mai ridicate, s-au realizat multe investiţii, ceea ce se reflectă în clădiri, dar şi în aglomerarea traficului, şi există mult mai multă diversitate în stilurile de viaţă existente", a declarat Hartmann.
Problema sărăciei
"Situaţia sărăciei din anii '90 e