Oraşul de la malul Dunării a bătul Parisul în ceea ce priveşte viteza conexiunilor la internet. România stă mai bine la viteza conexiunilor de internet pentru că a implementat ultima tehnologie în domeniu, faţă de multe state dezvoltate care o folosesc pe cea de acum 10 ani.
Akamai Technologies, compania care publică cele mai relevante studii privind internetul, a dat publicităţii rezultatele statistice pe al treilea trimestru din 2009. Astfel, România ocupă locul patru pe plan mondial în funcţie de media vitezelor conexiunilor la Internet, iar în Galaţi sunt cele mai multe conexiuni broadband din ţară care au viteze de peste 5 Mbps.
Citiţi şi:
China, în război deschis cu internetul
Craiova: Afacerile puşcăriei, denunţate pe blog
Liviu Nistoran, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii, a explicat de ce stăm atât de bine la vitezele de internet. „România a ars câteva etape faţă de multe state din Vest, iar când am început dezvoltarea reţelelor de internet, am folosit cele mai noi tehnologii", spune Nistoran. El susţine că în state precum Marea Britanie, Germania sau Franţa, explozia internetului s-a produs în anii 2000, când era disponibilă o tehnologie mult inferioară celei de acum.
Liviu Nistoran mai spune că România are o particularitate în acest domeniu: reţelele de cartier. „Reţelele de cartier au ajutat enorm de mult la dezvoltarea internetului în România, iar de multe ori acestea oferă viteze mult mai mari decât cele ale operatorilor", susţine Nistoran. El este de părere că România va mai fi în topul vitezelor de internet ceva timp. Asta pentru că, în prezent, furnizorii de internet din Vest nu mai investesc în modernizarea reţelei, din cauza crizei financiare. Galaţiul depăşeşte capitala României, la viteza de descărcare, dar şi oraşe importante, precum Timişoara, Constanţa, Cluj sau Iaşi. Şi nu e nu