A fost directorul unui hotel timp de doi ani, are o firmă de închiriat maşini, dar de curând şi-a deschis un snack point doar cu mâncare iute
Intri într-un spaţiu mic, poate chair intim, dar plin de arome şi îţi este foarte greu să-ţi înfrânezi poftele. Cineva iese pe uşă, venit probabil în pauza de masă şi spune cu zâmbetul pe buze: „ merci maestre!”. Aici l-am întâlnit pe Cătălin Ene. El a reuşit să facă ceea ce puţin dintre noi reuşesc: să facă din propriile plăceri un mod de viaţă şi o afacere.
Aripioare de pui cu prietenii
Cătălin este îndragostit de mâncarea picantă şi de sosurile iuţi. Ideea de a crea un local în care mâncarea servită să fie iute, dar iute cu diferite intensităţi, i-a venit acum 4 ani. A primit o sticluţă cu o substanţă care era practic un distilat de plante iuţi. A început să mănânce cu prietenii aripioare de pui cu sos iute, iar prietenii au luat iniţiativa de a se întâlni măcar o dată-de două ori pe săptămână la el acasă pentru a mânca aripioare iuţi.
„ Anul trecut, la una dintre întâlniri am constatat că am mâncat 9 kilograme de aripioare iuţi în zece oameni şi am zis hai să încercăm să deschidem ceva să avem unde să ne întâlnim. Am deschis acest snack-point, pentru că fast-food nu este, iar acum nu ne mai putem opri” spune Cătălin.
A început să prepare aripioare de pui cu sos pe bază de curry, a introdus curry-wurst-ul, chilly con carne, un preparat pentru doamne:„ladies chicken brest” şi un desert făcut dintr-un baton de ciocolată preparat în friteuză. A încercat să introducă produse noi, dar şi-a dat seama că spaţiul este mic şi acum încearcă să se extindă. Dacă la început prepararea şi servirea mâncărurilor picante părea doar o modalitate de a se întâni cu prietenii, acum Cătălin a atras şi o parte a comunităţii germane: consului general sau oameni de afaceri nemţi sunt doar câţiva dintre cei care