» Aproape 40 de agenti de la Serviciul Politiei Rutiere sunt cercetati pentru fapte de coruptie, iar 11 dintre ei au stat aproape o luna dupa gratii.
» IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, este cercetat pentru luare de mita, dupa ce a promis unui un jurnalist de la Romania Libera, care s-a dat drept student la teologie, ca il poate face preot, desi nu avea studiile finalizate.
» Fosta conducere a ISU Dobrogea a fost decapitata dupa ce DNA a dispus arestarea generalului Petre Trandafir si a mai multor ofiteri care au falsificat peste 200 de lucrari la concursul din 2007.
2009 a fost pe departe anul cu cele mai multe fapte de coruptie depistate la Constanta. Luare de mita, abuz in serviciu, trafic de influenta sau fals in inscrisuri oficiale sunt doar cateva dintre infractiunile retinute in sarcina unor persoane cu renume din judet. A fost primul an cand politisti, directori, generali de armata, amirali sau chiar inalti prelati au fost chemati la parchet si anchetati pentru fapte de coruptie.
Pretul "Duhului Sfant"
Primul scandal de coruptie care a facut valva la Constanta l-a avut ca protagonist pe Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. La inceputul lunii mai a fost publicat in cotidianul Romania Libera un articol intitulat "Cat costa Duhul Sfant in Romania?", in care jurnalistii au sustinut ca au dat bani pentru ca unul dintre ei sa fie hirotonit, desi nu avea studiile de specialitate. La scurt timp, cazul a ajuns in atentia Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, apoi dosarul a fost declinat Parchetului General, avand in vedere ca inaltul prelat este membru al Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane. Procurorii au inceput urmarirea penala fata de IPS Teodosie, pentru luare de mita si instigare la fals intelectual, dar si fata de preotul Bogdan Chiriluta pentru complicitate la luare de mi