Nu consumati cereale care schimba culoarea laptelui in care sunt adaugate si mancati doar cand va este foame, nu cand sunteti plictisiti. Acestea sunt doar doua dintre regulile de aur ale unei alimentatii sanatoase.
Dupa ce au consultat numerosi dieticieni, nutritionisti, medici, antropologi dar si gospodine, jurnalistii de la Daily Mail au intocmit o lista cu reguli pe care oricine isi doreste sa fie sanatos, puternic si isi intareasca rezistenta organismului ar trebui sa le respecte zilnic.
"Cu cat painea este mai alba, cu atat vei muri mai repede", se spune pe buna dreptate. Consumata dincolo de o anumita limita, sub diverse forme, faina alba este la fel de nociva ca si zaharul.
Cerealele care coloreaza laptele sunt daunatoare sanatatii. Schimbarea culorii dovedeste ca cerealele respective sunt intens procesate si contin numerosi aditivi.
Daca nu iti este suficient de foame cat sa mananci un mar, atunci nu manca !
Mancati doar pentru ca va este foame nu pentru ca nu aveti ce face. Pentru multi, mancarea are mai putina legatura cu foamea si mai multa cu dorinta de a face ceva placut, care sa le aduca satisfactii imediate. "Daca nu iti este suficient de foame cat sa mananci un mar, atunci nu manca nimic!", spune o veche zicala.
O alta vorba din popor, necontestata de nutritionisti, spune ca o portie de mancare este cu atat mai sanatoasa cu cat contine mai multe culori, deci implicit diverse tipuri de legume.
Evitati alimentele pe eticheta carora figureaza o lista lunga de ingrediente, deoarece sunt intens procesate. Atentie, nu vorbim despre retetele bazate pe mai multe ingrediente, ci de produsele gata preparate cumparate din comert.
Puneti jos furculita intre doua inghitituri
Alimentele pozitionate central pe rafturi sunt de obicei mai nesanatoase, continand n