Băncile şi instituţiile financiare de pe Wall Street şi-au plătit angajaţii cu 145 miliarde de dolari pentru efortul depus anul trecut, sumă care depăşeşte recordul stabilit în 2007, în pofida nemulţumirii publicului american privind salariile şi bonusurile mari ale bancherilor. O analiză a The Wall Street Journal arată că directorii executivi, traderii, bancherii, administratorii de fonduri şi alţi angajaţi de top ai celor mai mari 38 de companii cu profil financiar din SUA
Băncile şi instituţiile financiare de pe Wall Street şi-au plătit angajaţii cu 145 miliarde de dolari pentru efortul depus anul trecut, sumă care depăşeşte recordul stabilit în 2007, în pofida nemulţumirii publicului american privind salariile şi bonusurile mari ale bancherilor.
O analiză a The Wall Street Journal arată că directorii executivi, traderii, bancherii, administratorii de fonduri şi alţi angajaţi de top ai celor mai mari 38 de companii cu profil financiar din SUA au încasat anul trecut, în medie, cu aproape 18% mai mult decât în 2008, şi cu puţin peste sumele din 2007.
Concluziile survin unui studiu asupra rapoartelor financiare ale băncilor pentru primele nouă luni din 2009, completate cu estimări pentru ultimul trimestru şi sfârşitul anului.
Revenirea rapidă a salariilor de pe Wall Street la valorile din anii de prosperitate va fi oficială odată cu publicarea rapoartelor financare ale marilor bănci şi expune industria financiară americană la noi acuzaţii şi injurii din partea publicului, dar şi la măsurile dure de taxare pregătite de autorităţi.
Prima mare instituţie financiară care prezintă raportul pentru ultimul trimestru din 2009 este JPMorgan Chase, ale cărei rezultate financiare sunt aşteptate vineri după-amiază.
Totodată, analiştii intervievaţi de agenţia de presă Bloomberg estimează că marile bănci de pe Wall Street au alocat sume record