Bugetul de stat pe 2010 va deschide calea unui proces de corecţie pe termen mediu şi lung. Declaraţia este făcută la RFI de reprezentantul României la Fondul Monetar Internaţional, Mihai Tănăsescu. Reacţia fostului ministru PSD de Finanţe vine după ce bugetul pe acest an a fost adoptat de plenul Parlamentului, într-o formă foarte apropiată de cea propusă de Guvernul Boc. Adoptarea bugetului pe 2010 a fost condiţia principală pusă de FMI pentru deblocarea banilor din împrumutul destinat României.
Bugetul de stat pe 2010 va deschide calea unui proces de corecţie pe termen mediu şi lung. Declaraţia este făcută la RFI de reprezentantul României la Fondul Monetar Internaţional, Mihai Tănăsescu (audio).
Reacţia fostului ministru PSD de Finanţe vine după ce bugetul pe acest an a fost adoptat de plenul Parlamentului, într-o formă foarte apropiată de cea propusă de Guvernul Boc.
"Acest buget este unul conceput de către Guvernul României. El a fost, sigur, discutat şi cu partenerii externi, inclusiv cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional. Structura lui, modul de construcţie este în linie cu ce s-a convenit la Bucureşti în luna decembrie, în ultimele discuţii pe marginea bugetului pentru anul în curs", remarcă Mihai Tănăsescu.
"Aşa cum a fost aprobat, bugetul de stat răspunde unor probleme structurale pe care România le are de mai multă vreme şi începe un proces de corecţie, un proces pe termen mediu şi lung. Aprobarea bugetului este un semn bun, arată o balanţă financiară care poate să fie predictibilă şi conferă acel punct de plecare pentru implementarea reformelor structurale", consideră Mihai Tănăsescu.
Legea bugetului de stat pe 2010 a fost adoptată de Parlament. Proiectul a fost aprobat joi, 14 ianuarie, cu 192 de voturi "pentru" şi 138 "împotrivă".
Bugetul de stat pentru acest an se bazează pe venituri de 66.654,3 milioane