Analiştii Commerzbank nu exclud atingerea unui curs valutar de 4 lei pe euro, în viitorul apropiat, potrivit unei note trimise clienţilor şi citată de Bloomberg. Experţii băncii germane sunt de părere că aprecierea leului va continua în viitorul apropiat, existând posibilitatea ca leul să crească peste nivelul de 4 lei pe euro în condiţiile în care Parlamentul a adoptat bugetul, crescând astfel şansele ca acordul cu FMI şi celelalte instituţii financiare să fie debloc
Analiştii Commerzbank nu exclud atingerea unui curs valutar de 4 lei pe euro, în viitorul apropiat, potrivit unei note trimise clienţilor şi citată de Bloomberg.
Experţii băncii germane sunt de părere că aprecierea leului va continua în viitorul apropiat, existând posibilitatea ca leul să crească peste nivelul de 4 lei pe euro în condiţiile în care Parlamentul a adoptat bugetul, crescând astfel şansele ca acordul cu FMI şi celelalte instituţii financiare să fie deblocat.
“Standard&Poor’s a promis deja îmbunătăţirea perspectivei ratingului, ceea ce înseamnă că aprecierea leului din ultimele două săptămâni este justificată", consideră Lutz Karpowitz şu Ulrich Leuchtmann, analişti la Commerzbank.Standard” .
Leul s-a întărit cu 1,4% în această săptămână şi a consemnat astfel cea mai mare apreciere în rândul celor 25 de monede de pe pieţele emergente analizate de Bloomberg.
Un nivel al leului de 4 unităţi/euro ar reprezenta o apreciere de 2,6% a monedei faţă de o cotaţie de 4,1032 unităţi/euro atinsă în timpul tranzacţiilor de vineri de la Bucureşti, se arată într-o notă a analiştilor băncii germane adresată clienţilor.
În privinţa negocierilor cu FMI, analiştii băncii sunt optimişti. "Şansele de succes sunt ridicate. România beneficiază de rating "BB+" din partea Standard&Poor’s, cea mai ridicată treaptă a nivelului "junk" (nerecomandabil pentru investiţii).
« Fără