Pentru chisturile ovariene, tratamentul naturist este unul destul de complex şi de lungă durată, dar eficienţa lui este garantată de specialişti.
Terapia cu infuzii, pulberi sau macerate din plante medicinale precum lucerna, brânca-ursului, salvia, năpraznicul, mugurii de zmeură, rostopasca şi creţişoara se face sub supravegherea specialistului. Acesta stabileşte modul de administrare şi durata tratamentului, în funcţie de remediul folosit.
Lucerna previne hemoragiile
Un gram de lucernă conţine între 20.000 şi 40.000 U.I. de vitamina K. Aceasta ajută la dizolvarea cheagurilor de sânge, previne hemoragiile şi, de aceea, lucerna este recomandată în tratarea chisturilor ovariene. În plus, această plantă conţine zinc, seleniu şi cupru, minerale care lipsesc din organismul femei-lor cu chisturi ovariene sau cu fibroame uterine.
Brânca-ursului ajută la regenerarea celulelor
În asociere cu alte plante antitumorale (năpraznic, brusture, vâsc), infuzia de brânca-ursului este benefică în tratamentul chisturilor ovariene şi în regenerarea celulelor organismului. Rezultate foarte bune se obţin prin administrarea infuziei combinate, care se prepară dintr-un amestec de două linguriţe de plantă şi de seminţe.
Acestea se macerează în 100 ml de apă rece şi se lasă de seara până dimineaţa. Apoi se filtrează şi, peste plantele care s-au macerat, se adaugă 150 ml de apă clocotită. După 15 minute, se amestecă cele două preparate. Zilnic se consumă câte o cană din această infuzie combinată, cu 15 minute înaintea fiecărei mese principale.
Salvia reface echilibrul hormonal
Valoarea terapeutică a salviei se datorează elementelor sale componente, printre care se numără uleiuri volatile, tanin, răşină, vitaminele B1 şi C, azotatul de potasiu şi substanţe asemănătoare hormonilor estrogeni. Infuzia de salvie aduce numeroase beneficii organismului: