Alex Mihai Stoenescu s-a nascut in 1953 si este istoric si scriitor. A absolvit Facultatea de Istorie si Facultatea de Utilaj Tehnologic din Bucuresti, a lucrat ca secretar general de redactie la "Viitorul românesc", revista literara a Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din România, a fost consilier de presa al Ministrului Apararii, sef de Birou Informare Internationala din M. Ap.N. (1992). A lucrat apoi in cadrul Armatei, in functiile de subsecretar de stat in Guvern (Departamentul Informatiilor Publice, 1997) si sef Directie Relatii Publice a Armatei (1997-1998). De asemenea, a indeplinit functia de director general adjunct al Teatrului National "I.L. Caragiale" din Bucuresti (2003-2004). Este realizatorul documentarului istoric de televiziune "Nasterea unei natiuni". In anul 2006, a fondat Centrului de Istorie a Românilor "Constantin C. Giurescu". A publicat mai multe lucrari istorice, o seama dintre ele dedicate revolutiei romane din decembrie 1989.
- La sarsitul anului trecut, ati publicat inca doua carti despre Revolutia romana. Dupa o munca de 12 ani sau mai bine, ati incheiat o serie de volume care pot fi numite de referinta in legatura cu Romania sfarsitului de mileniu: perioada de dinaintea evenimentelor din decembrie 1989, evenimentele ca atare si ce s-a petrecut dupa aceea. Sunt ele o imagine definitiva? Sunt doar adevarul asa cum l-ati descoperit dvs.?
- Cele doua volume publicate la sfârsitul anului 2009 (Cronologia evenimentelor din decembrie 1989 si In sfârsit, adevarul.... Dialog cu gen. Stanculescu, ambele aparute la Editura RAO) reprezinta contributia mea la comemorarea celor 20 de ani scursi de la eveniment. Nu intâmplator, ele sunt o sinteza si o carte de marturii fundamentale, care aduc o lumina elocventa asupra celor intâmplate in decembrie 1989. Cronologia... este o carte populara, subtire, ieftina, astfel incât sa permita ac