La aproximativ 40 de kilometri de Ploieşti natura oferă o privelişte de neuitat, ]n plus, pe această vale există numeroase atracţii, de la trasee scurte, care pot fi luate la pas până la muzee inedite sau schituri şi mânăstiri
Pe Valea Teleajenului se poate ajunge pe DN1 Bucureşti - Ploieşti dar şi pe DN1A Ploieşti - Cheia - Braşov. Cei care doresc să vină aici dar nu au maşină, pot alege să călătorească cu trenul, existând mai multe rute care tranzitează zona, sau chiar şi cu microbuzele care au plecarea din zona de Nord Ploieştiului.
Valea Teleajenului este un loc bogat în atracţii naturale, turiştii pot vizita lacul de acumulare Măneciu, dar şi Salina, muntele de sare, 7 lacuri sărate şi Piatra Verde, toate situate în apropierea oraşului Slănic.
Relieful zonei este de deal şi de munte, oferind posibilitatea realizării unor drumeţii. Cei interesaţi pot alege între câteva trasee uşoare, accesibile inclusiv copiilor. La Cabana Muntele Roşu există chiar şi o pârtie de schi neamenajată, unde, în funcţie de condiţiile meteo, turiştii pot schia sau pot marge la sănuiş.
Cazare de la 50 de lei pe noapte
În Slănic oferta pensiunilor este diversificată, în funcţie de numărul de margarete şi de locaţie, preţurile variind între 50 de lei şi 120 de lei pentru o cameră dublă, pe noapte.
De asemenea, cei care aleg să se cazeze în Cheia pot opta pentru camere cu două sau mai multe paturi, în pensiuni de două sau trei margarete, preţurile fiind asemănătoare.
„Aşteptăm clienţii cu mare drag, mai ales că putem organiza şi mese festive, evenimente speciale sau focuri de tabără. Avem şi ATV-uri cu care se pot plimba prin împrejurimi şi le oferim, dacă au nevoie şi indicaţii legate de punctele turistice", explică Cornelia Nicolae, proprietara unei pensiuni din apropiere