De mii de ani, oamenii au încercat conservarea alimentelor cu ajutorul sării, a unor produse naturale dulci, prin folosirea fermentării şi afumării. Astăzi, pentru menţinerea unor calităţi organoleptice şi împiedicarea dezvoltării microbiene adaugăm iradierea, vidarea, sterilizarea/pasteurizarea/UHT şi alte metode ale tehnicii moderne. (...)
De mii de ani, în dorinţa de a face mâncărurile mai apetisante, oamenii au folosit o serie largă de coloranţi vegetali şi animali. Astăzi se face tot posibilul ca alimentele să aibă succes, să aibă culori cât mai atractive, să fie cât mai bogate în vitamine, chiar dacă sunt obţinute pe cale artifi Publicitate cială.
Progresul continuu al societăţii umane a dus la o tehnicizare omniprezentă în toate domeniile. Din ce în ce mai multe produse alimentare sunt astăzi obţinute cu ajutorul metodelor industriale, iar cererea, tot mai mare a acestora, generează o supraproducţie, dar şi o ofertă variată din partea producătorilor.
În procesul complex al industrializării alimentelor, din dorinţa de a se obţine produse mai multe şi mai ieftine, un rol important, adesea dezbătut şi rămas suficient de controversat, îl au aditivii alimentari. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală. De mii de ani, oamenii au încercat conservarea alimentelor cu ajutorul sării, a unor produse naturale dulci, prin folosirea fermentării şi afumării. Astăzi, pentru menţinerea unor calităţi organoleptice şi împiedicarea dezvoltării microbiene adaugăm iradierea, vidarea, sterilizarea/pasteurizarea/UHT şi alte metode ale tehnicii moderne. (...)
De mii de ani, în dorinţa de a face mâncărurile mai apetisante, oamenii au folosit o serie largă de coloranţi vegetali şi animali. Astăzi se face tot posibilul ca alimentele să aibă succes, să aibă culori cât mai atractive, să fie cât mai bogate în vitami