Este inginerul de aviaţie care nu s-a mulţumit cu ce i-a oferit meseria sa şi a făcut o pasiune pentru sporturile extreme.
Marian Bobe s-a născut în Galaţi, însă locuieşte în Braşov de mic copil şi se declară îndrăgostit de oraşul de la munte. Tot aici şi-a dezvoltat pasiunea pentru zbor şi a avut posibilitatea să se bucure de peisajul propice practicării sporturilor extreme.
S-a aflat mereu în apropierea avioanelor şi nu i-a fost teamă să încerce lucruri noi. De câţiva ani a aflat ce înseamnă snowkiting şi a atins performanţa de a înfiinţa chiar şi o şcoală de profil.
Singura dezamăgire a bărbatului este că în România acest sport este foarte puţin cunoscut şi nu există competiţii în care amatorii de aşa ceva să-şi poată demonstra măiestria.
Zborul, pasiune de o viaţă
Marian Bobe a fost mereu pasionat de zbor. A început să facă planorism în clasa a X-a pentru că era elev al Liceului Hidromecanica din Braşov, la clasa de aviaţie.
Pentru că a fost convins că şi-a găsit menirea, a vrut să-şi continue studiile în acelaşi domeniu.„Mi-am dorit să fiu pilot militar. Port însă ochelari, iar acest lucru nu este permis într-o astfel de meserie.
Aşa că a trebuit să găsesc o altă posibilitate de a rămâne pe lângă avioane. Aşa am ajuns la Academia Militară Tehnică, la secţia de subingineri", povesteşte bărbatul.
După facultate, inginerul de aviaţie a fost repartizat la Câmpia Turzii şi a muncit acolo timp de trei ani. În 1990, s-a mutat la Ianca, în judeţul Brăila şi a rămas acolo până în 1999. În tot acest timp, bărbatul nu a mai avut posibilitatea să practice parapantismul.
Lucrurile s-au schimbat când Marian Bobe s-a întors la Braşov şi a început să predea la Academia de Aviaţie. „Am avut norocul să-i întâlnesc pe parapantiştii de la Bunloc. Am stat pe lângă ei şi nu am putut să rezist tentaţiei. Senzaţia este superbă. @N_P