Din dragoste pentru capitalism
Cel mai nou film al lui Michael Moore, "Capitalismul, o poveste de dragoste" (foto 1), distribuit de Transilvania Film, are premiera românească astazi, 15 ianuarie. La 20 de ani de la lansarea lui "Roger & Me", Michael Moore revine la subiectul pe care l-a studiat şi dezbătut intens de-a lungul carierei sale: impactul dezastruos al dominaţiei corporaţiilor asupra vieţii de zi cu zi a americanilor (şi, implicit, asupra restului lumii). Dar, de această dată, vinovatul este mult mai mare decât General Motors, iar scena crimei e mult mai largă decât Flint, Michigan.
"Capitalismul: o poveste de dragoste" explorează o intrebare tabu: "Care este preţul plătit de America pentru iubirea pe care o poartă capitalismului?". Cu ani in urmă, această iubire părea inocentă. Totuşi, in prezent, visul american arată mai mult a coşmar, dat fiind faptul că oamenii işi pierd slujbele, casele şi economiile. Moore prezintă, in documentar, vieţile oamenilor obişnuiţi, care au fost date peste cap. Se duce să caute explicaţii la Washington D.C. şi oriunde in altă parte este nevoie. Ceea ce găseşte este o serie de simptome ale unei poveşti de dragoste eşuate: minciuni, abuz, trădare şi 14.000 de slujbe pierdute zilnic.
Snowy White vine la Hard Rock Cafe
Chitaristul Snowy White, care a cântat ca back-up in turneele trupei Pink Floyd din 1977 ("Animals") şi 1980 ("The Wall"), va concerta pe 12 martie in Hard Rock Cafe din Capitală. De la turneele cu Roger Waters, in anii '90, incurajat constant şi de Peter Green (fondator al trupei Fleetwood Mac), prietenul său de mai bine de 35 de ani, Snowy White dovedeşte şi in prezent o măiestrie aparte a interpretării la chitara electrică. Este si motivul pentru care White, in vârstă de 61 de ani, este considerat unul dintre cei mai buni chitarişti de electric blues din zona britanic