Cred că nu sunt puţini la număr iubitorii de Carte – îi includ în această elită şi pe unii medici – care să nu fie interesaţi intelectual şi estetic şi de cartea-obiect, suport tradiţional al ideilor, gândurilor, proceselor creativ-imaginative, lucrare ce poate fi ea însăşi operă de artă. Şi – cu atât mai mult – când aceasta are atribute ce îi conferă dreptul de a face parte din mereu neglijatul patrimoniu cultural naţional. (...)
Aş putea s Publicitate ă exemplific şi să deplâng soarta vitregă de-a lungul timpurilor a numeroase biblioteci, inclusiv medicale, cuprinzând carte preţioasă veche ori rară, dacă această ieremiadă ar contribui la schimbarea atitudinii anumitor foruri cu atribuţii în domeniul protecţiei patrimoniului cultural, în general, de carte şi documente, în special. Din păcate însă, văzând ceea ce continuă să se întâmple, nu mă simt îndreptăţit la optimism cu privire la schimbarea acestei atitudini. Iar pe cititorul care ar putea să mă învinovăţească pentru tentaţia de a vedea (mereu) partea goală a paharului îl invit să citească în „REVISTA ROMĂNĂ DE CONSERVARE ŞI RESTAURARE A CĂRŢII“, publicaţie aflată la primul său număr, răspunsurile la un interviu date de dl prof. univ. Florea Oprea, personalitate de marcă în domeniul arhivisticii, conservării şi restaurării obiectelor care mărturisesc despre trecut. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală. Cred că nu sunt puţini la număr iubitorii de Carte – îi includ în această elită şi pe unii medici – care să nu fie interesaţi intelectual şi estetic şi de cartea-obiect, suport tradiţional al ideilor, gândurilor, proceselor creativ-imaginative, lucrare ce poate fi ea însăşi operă de artă. Şi – cu atât mai mult – când aceasta are atribute ce îi conferă dreptul de a face parte din mereu neglijatul patrimoniu cultural naţional. (...)
Aş putea s Publicitate ă exempli