Municipalitatea şi CJ Galaţi au plătit sute de mii de lei societăţilor de asigurări în cursul anului 2009 după ce sute de şoferi şi-au avariat maşinile în gropile din carosabil.În loc să acopere gropile din asfalt, cele două instituţii preferă să găsească ţapi ispăşitori în justiţie sau să "argumenteze" că nu sunt suficiente dovezi care să le probeze vinovăţia.
Aproximativ 250 de procese au fost intentate împotriva Primăriei municipiului Galaţi şi Consiliului Judeţului de către societăţile de asigurări în cursul anului 2009 şi în cele câteva săptămâni care au trecut de la începutul anului 2010.
Acţiunile în justiţie vin pe fondul avalanşei de avarii la autovehicule cu care s-au confruntat şoferii după ce au avut neşansa să nimerească în gropile de pe şoselele din oraş şi drumurile judeţene.
Societăţile de asigurări i-au despăgubit pe ghinionişti, după care s-au îndreptat împotriva instituţiilor responsabile de neastuparea "craterelor" din carosabil.
Bilanţul este trist pentru contribuabilii gălăţeni, care în final trebuie să achite nota de plată: câteva sute de mii de lei s-au plătit în 2009 pentru pagubele suferite de şoferi la propriile maşini.
Ce fac Primăria şi Consiliul Judeţului? În loc să acopere gropile din asfalt, preferă să se războiască în justiţie cu societăţile de asigurări.
Unul din aceste dosare se judecă la Tribunalul Galaţi. Procesul a fost câştigat în prima fază de Omniasig, societatea de asigurări cerând compensaţii financiare de 2.322 de lei pentru daunele produse la un autoturism Volvo.
Plombare în loc de asfaltare
Deşi dovezile erau evidente, Primăria Galaţi a preferat să arunce pisica în curtea societăţii Luxten, care ar fi executat lucrări de montare ale unor cabluri electrice în zona dintre strada Domnească şi strada Tunelului, unde s-a produs avarierea autoturismului Volvo.
Vi