* braconajul cu boabe otrăvite se practică la scară mare, în special pe malul Dunării şi vizează raţele şi gâştele sălbatice * braconierii vând apoi prada cu 5-10 lei, unor cumpărători care nu ştiu ce risc îşi asumă când consumă carnea plină de toxine
Sărăcia, combinată cu o mare doză de inconştienţă, îi determină pe unii ţărani din judeţul Brăila să scoată la vânzare raţe sau gâşte sălbatice, pe care reuşesc să le omoare otrăvindu-le cu furadan. Laurenţiu Radu, directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Brăila, spune că această metodă de braconaj se practică la scară mare, în special în zone de pe malul Dunării, cum ar fi Gropeni, Tichileşti sau Stăncuţa. "Din câte am înţeles, cei care ucid păsările, cu boabe otrăvite, încearcă apoi să le vândă cu 5-10 lei bucata amatorilor de chilipiruri. Cumpărătorii trebuie să ştie că îşi pun sănătatea în pericol consumând carnea acestor păsări ce au asimilat în organism o concentraţie mare de substanţe toxice, din furadan sau alte otrăvuri folosite de braconieri", ne-a declarat directorul AJVPS. Acesta spune că atât instituţia pe care o conduce cât şi Poliţia de Frontieră sau Jandarmeria fac tot posibilul pentru a combate această metodă barbară de braconaj. * braconajul cu boabe otrăvite se practică la scară mare, în special pe malul Dunării şi vizează raţele şi gâştele sălbatice * braconierii vând apoi prada cu 5-10 lei, unor cumpărători care nu ştiu ce risc îşi asumă când consumă carnea plină de toxine
Sărăcia, combinată cu o mare doză de inconştienţă, îi determină pe unii ţărani din judeţul Brăila să scoată la vânzare raţe sau gâşte sălbatice, pe care reuşesc să le omoare otrăvindu-le cu furadan. Laurenţiu Radu, directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Brăila, spune că această metodă de braconaj se practică la scară mare, în special în z