Sub titlul „Afacerea Avocaţii", pedeliştii din Mangalia au remis ieri, un comunicat de presă, semnat de prim-vicepreşedintele formaţiunii, Paul Foleanu, prin care arată una dintre modalităţile prin care, spun aceştia, edilul suspendat Mihai Claudiu Tusac a cheltuit banul public şi anume, prin acordarea de sume consistente avocaţilor ce au reprezentat primăria în procesele „contra contribuabililor".
Aceşti avocaţi i-ar fi reprezentat în instanţele de judecată atât personal, pe edilul local, cât şi primăria şi serviciile adiacente instituţiei, contra unor sume cuprinse între 2.000 de lei şi 3.000 de lei de persoană (în cazul asistenţei) şi cu câte 600-750 de lei de persoană pentru fiecare dosar. „Armata" de avocaţi ar fi înlocuit, contra acestor sume, o bună parte a celor opt jurişti pe care primarul suspendat i-a găsit în primărie, la instalare. Prin acesti jurişti se asigura atât asistenţa de specialitate din cadrul primariei şi a serviciilor subordonate, cât şi reprezentarea în instanţele de judecată.
O dată cu plecarea juriştilor, a fost nevoie, spun pedeliştii, de încheierea de contracte cu avocaţi. „Având sistemul de drenare a banilor publici pus la punct, era necesar ca primăria să aibă şi cât mai multe litigii. Astfel, s-a demarat o campanie bine organizată şi direct coordonată de Tusac, de amendare a agenţilor economici şi cetăţenilor Mangaliei. Corpul de control al primarului a fost mărit până la zece angajaţi, care au fost trimişi să dea amenzi pentru orice neregulă, reală sau închipuită. Cuantumul acestor amenzi aplicate a fost între 10 milioane şi 1 miliard lei. Şeful Corpului de Control, George Mocanu, se mândrea cu renumele câştigat în această acţiune: „George Miliard". În perioada august 2008 - noiembrie 2009, au fost aplicate, circa 600 de amenzi pe teritoriul municipiului Mangalia", afirmă Paul Foleanu.
Cea mai mare parte a san