Nu este nevoie sa platesti comisioane impresionante pentru ca portofoliul tau sa fie bine administrat. Totusi, daca nu le poti ocoli, încearca sa ai primul si ultimul cuvânt când vine vorba de investitiile tale!
Florin Gavrilă este la curent cu tot ceea ce se petrece în întreaga lume și cunoaște orice informație care ar putea mișca într-un fel sau altul piețele de capital. Cu un ochi pe statisticile din SUA, cu altul pe pietele asiatice, mai nou cu privirea pe Dubai, investitorul în vârsta de 42 de ani este un autodidact convins.
De la "învataturile" lui Warren Buffett catre investitori si de la "biblia" celor fascinati de pietele bursiere (The Intelligent Investor a lui Benjamin Graham), Gavrila a citit tot ce se putea gasi pe piata româneasca, a comandat pe internet titlurile care-i ajungeau la urechi si si-a completat biblioteca direct din New York, unde a calatorit în urma cu trei ani. Pentru Florin, toate drumurile duc acum catre piata de capital si, prin urmare, trebuie sa fie cât mai bine informat. Cu atât mai mult cu cât, de mai bine de sapte ani, actioneaza pe cont propriu, compania de brokeraj Raiffeisen Capital&Investment (RCI) fiind redusa la statutul de simplu intermediar.
Dar lucrurile nu au stat întotdeauna asa. Florin Gavrila a început sa se intereseze îndeaproape de Bursa de Valori Bucuresti (BVB) în 1998, fascinat de variatiile cotatiilor pe care le-a vazut consemnate într-un ziar de profil. Mic antreprenor, pe atunci, patron al unei firme de electrocasnice, a fost uimit sa constate ca randamentele cu doua cifre erau ceva la ordinea zilei, în timp ce el se zbatea luni bune pentru un profit de 5% pe produs. "Chiar asa pot sta lucrurile?", s-a întrebat Gavrila.
Citiți articolul integral în numărul 22 al revistei Forbes România.