Proiectul de lege privind reducerile de personal din administraţia publică locală le dă fiori reci angajaţilor de la primăriile din Gorj, iar unii edili spun că mai bine îşi depun mandatele decât să fie puşi în situaţia de a-şi da afară subalternii.
Primarii comunelor gorjene sunt nemulţumiţi de proiectul de lege referitor la reducerile de angajaţi din administraţia publică locală şi nici nu vor să audă de faptul că, dacă legea va fi aprobată, va trebui să îşi dea afară subalternii. Conform prevederilor din proiectul de lege, aproape că nu va exista primărie din Gorj unde să nu fie făcute disponibilizări, după ce actul normativ va intra în vigoare. Subprefectul de Gorj, Marcel Romanescu, a declarat că edilii nu vor avea cum să ocolească viitoarea lege, întrucât dispoziţiile acesteia vor fi foarte clare: „Proiectul respectiv de lege prevede reducerea numărului de posturi, în funcţie de numărul de locuitori de la nivelul fiecărei localităţi. Adică zece posturi la comunele cu o populaţie de până la 1.500 de locuitori, 12 posturi în cele cu populaţie între 1.500 şi 3.000 de locuitori, 14 posturi în localităţile cu 3.000 până la 5.000 de oameni, 16 posturi în cele cu 5.000-10.000 de locuitori şi 24 de posturi în cele unde numărul cetăţenilor se situează între 10.000 şi 20.000. În ceea ce priveşte Consiliul Judeţean Gorj, conform legii, numărul de posturi va fi de 130, întrucât judeţul se încadrează la nivelul de populaţie 350.000-500.000 de locuitori“, a menţionat Marcel Romanescu, subprefect de Gorj.
Edilul din Cătunele vrea să plece de la primărie
Primarul din localitatea gorjeană Cătunele, Florinel Ţuilă, a declarat că mai bine îşi va depune mandatul decât să îşi lase pe drumuri o parte dintre salariaţi: „Nu este posibil aşa ceva! Fiecare se organizează aşa cum ştie mai bine. Nu este normal să îmi stabilească altcineva numărul de salariaţi